Iemācījos pagatavot īstu piparmētru cukuru – tam piemīt svaigu piparmētra garša, ko var izbaudīt arī ziemā. Svaigu, nekaltētu piparmētru garša. Gan burvīga krāsa, gan dziļš piparmētru aromāts.
Tas nepazūd karstā ūdenī un neiztvaiko: cukurs piesātinās ar piparmētru sīrupu, kas lieliski uzglabājas visu ziemu.
Recepti un metodi man iemācīja draudzene. Es nedaudz to vienkāršoju, mazliet pamainīju, bet piparmētru cukurs tāpēc nekļuva mazāk aromātisks vai garšīgs. Dalos ar pavisam vienkāršu recepti – ir vērts sagatavot šāda veida cukuru ziemai!
Recepte + sastāvdaļas. Un divas gatavošanas metodes
Ir divas metodes: piparmētru cukura koncentrāts, ko glabā ledusskapī – cukurs piparmētru mērcē, kā es to saucu. Un sausais cukurs, kam nevajag ledusskapi. Tas ir tikai cukurs ar piparmētru garšu.
Metode numur 1. Piparmētru cukura sīrups (koncentrāts)
Nomazgājam piparmētras, nosusinām, atdalām no kātiem. Sasmalcinām piestā vai, imitējot piestu, saberžam jebkurā traukā. Tas ir svarīgi.
Varam sablenderēt, izmantot gaļasmašīnu vai virtuves kombainu.
Zaļumi izdalīs daudz sulas un sanāks piparmētru mērce.
Lasi vēl: Ņem plānāko un lētāko speķi un gatavo – uzkodu recepte
Sajaucam mērci ar cukuru, bieži maisot, un atstājam, līdz sula piesātina cukura graudiņus.
Liekam burciņā, negaidot, kamēr mērce pilnībā sasūksies ar cukuru. Cieši aiztaisām vāciņu un liekam ledusskapja durvju plauktā.
Sastāvdaļas. Uz 300 gramiem cukura vajadzēs apmēram 50-60 gramu piparmētru atkarībā no lapu un stublāju sulīguma. Tie ir aptuveni divi vidēja izmēra piparmētru pušķīši.
Turpinājumu lasiet nākošajā lapā
Tevi noteikti interesēs
- Uzzināju, kāpēc nedrīkst ieslēgt veļasmašīnu divas reizes pēc kārtas un tagad izstāstu to visiemby Rinalds Bergmanis
- Astrologs Kristaps Baņķis nosauc Latvijas galveno nelaimi un paskaidro kāpēc nekas neuzlabosiesby Sandra Ločmele
- Meteorologs Toms Bricis: brīvdienās laika apstākļi mums sagādās pārsteigumuby Laura Blūma